Редактор: e-mail: Колаж: Телевизия 7/8, БулфотоПри изслушването в Европейския парламент е имало

...
Редактор: e-mail: Колаж: Телевизия 7/8, БулфотоПри изслушването в Европейския парламент е имало
Коментари Харесай

Йончева: Захариева е казала в ЕП, че България е на 111-о място по свобода на медиите заради убийството на журналистката Виктория Маринова

Редактор: 

e-mail: 

Колаж: Телевизия 7/8, Булфото

При чуването в Европейския парламент е имало съответни въпроси към госпожа Захариева по отношение на ужасното, плачевно положение на свободата на медиите на България, това 111-о място, за което всички приказваме. И госпожа Захариева е дала отговор, че това място на България се дължи вследствие на убийството на журналистката Виктория Маринова през 2018 година, което несъмнено, демонстрира няколко неща.

Това сподели евродепутатът Елена Йончева В „ Студио Хъ ” по Телевизия 7/8.

Първо, демонстрира, че българските политици пробват да скрият от Екологичен потенциал какво е положението на медийната среда в България, макар че има задоволително доказателства за това и разбори, освен на „ Репортери без граници ”, само че и на Съвета на Европа. Показва и подценяване на информираността на европейските депутати, тъй като предходната година ние сме били дори на 113-то място. България в последните 10 години, вземете статистиката и ще видите, че обстановката с върховенството на закона и на медийната независимост е трагична, и това се случва в последните 10 години тъкмо при ръководството на Бойко Борисов, добави Йончева.

2006 година ние бяхме на едно и също място с Франция по медийна независимост. Днес ние сме някъде сред Габон и Кения, ние изобщо не сме в Европейски Съюз. Това е в последните 10 години, и това е несъмнено. И вместо българските представители да кажат какво се случва на чуването в тази комисия (LIBE), която е извънредно сериозна и след чувания пред нея се е стигало и до оставки на министър-председател, те споделят неща, които са неуместни. И сега членовете на тази комисия пишат писмени въпроси, на въпроси, на които не им е било отговорено, а съгласно мен те не са им дали отговор задоволително умело на нито един въпрос, пишат писмени въпроси, и оттук насетне следствията за България ще бъдат доста съществени, сподели още Елена Йончева.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР